Na skokanskom mostíku trénujú domáci i zahraniční pretekári

03.12.2008 Poprad

Štrbské Pleso 3. decembra (TASR) - Skokanský mostík HS 100 v športovom areáli na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách je už druhý týždeň v plnej permanencii.
Skupina činovníkov z Banskej Bystrice s pomocou 1. Tatranskej a.s. ho dala do prevádzky už 25. novembra a odvtedy na ňom trénujú pretekári zo Slovinska, Ukrajiny, Poľska i domáci skokani.
Keďže Poliakom teplé počasie počas uplynulého víkendu neumožnilo upraviť podobný mostík v Zakopanom, využili dobré podmienky na Štrbskom Plese a v utorok 2. decembra tam trénovala celá "Kadra A" na čele s Adamom Malyszom. V stredu už nabrala kurz na sever do Nórska, kde sa počas víkendu zúčastní pretekov Svetového pohára v Trondheime.
Na Štrbskom Plese bude počas nadchádzajúceho víkendu trénovať poľské reprezentačné B-družstvo a skokani z "áčka", ktorých tréner nezobral do Nórska.
Štrbské Pleso sa už intenzívne pripravuje aj na úvodné zimné preteky FIS-Cupu v skokoch na lyžiach, ktoré sa budú započítavať aj ako 37. ročník Tatranského pohára, našich najvýznamnejších pretekov v klasických lyžiarskych disciplínach. "Samotné preteky na mostíku HS 100 sa uskutočnia 20. a 21. decembra 2008 a budú zároveň aj určitou skúškou na majstrovstvá sveta juniorov FIS v skokoch na lyžiach a v severskej kombinácii na Štrbskom Plese. Tie sa uskutočnia v termíne 2. až 8. februára 2009, " informoval TASR Peter Chudý zo Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry.
 

Vyberte región